Akce, tipy, zajímavosti,  O rodinu postaráno,  Poradna pro rodiny,  Rapotice,  Vzděláváme a slaďujeme

Rodičovská setkávání s psycholožkou – program na říjen až prosinec 2024

Rodičovská setkávání s psycholožkou je skupinová aktivita zaměřená na témata, která trápí rodiče malých i velkých dětí. Je určena všem rodičům, kteří potřebují podpořit ve své rodičovské roli a mají chuť sdílet své zkušenosti ve skupině dalších rodičů. Každé setkání je zaměřené na jiné téma, ke kterému má provázející psycholožka připravené aktivity vedoucí k zamyšlení, ukázání dalšího úhlu pohledu a vždy zůstává i prostor na vzájemnou diskuzi a dotazy.

Aktivita se koná v KOMUNITNÍM CENTRU RAPOTICE pravidelně každý čtvrtek:

  • v sudé týdny v dopoledních hodinách od 10:00 do 12:00.
  • v liché týdny v odpoledních hodinách od 15:30 do 17:30

Jednotlivá témata a termíny najdete v následujícím seznamu. Níže na stránce naleznete přihlašovací formulář.

Setkávání jsou pro vás zdarma.

1. ZAČÍNÁME U SEBE: JAK SI UDRŽET DUŠEVNÍ POHODU JAKO RODIČ

  1. 10. 2024 dopoledne a 10. 10. 2024 odpoledne

Na tomto setkání se zaměříme na důležitost péče o sebe sama jako rodiče, což je klíčové pro udržení harmonie v rodině. Naučíte se praktické techniky, jak reflektovat svůj aktuální stav a jak se postarat o svou psychickou pohodu i v náročných obdobích.

2. JAK PODPOŘIT DĚTI VE ŠKOLE A DOMA: RODIČOVSKÁ ROLE V UČENÍ

  1. 10. 2024 dopoledne a 24. 10. 2024 odpoledne

Zveme vás na setkání, kde se budeme věnovat tomu, jak efektivně podpořit děti v jejich vzdělávání. Probereme praktické strategie pro vytvoření motivačního prostředí doma a důležitost naší role v jejich učebním procesu.

3. KDYŽ SE DĚTI NEOVLÁDAJÍ: ZVLÁDÁNÍ SILNÝCH EMOCÍ

  1. 10. 2024 dopoledne a 7. 11. 2024 odpoledne

Někdy děti nedokážou ovládat své emoce, ať už jde o vztek, frustraci či smutek. Na tomto setkání se naučíte, jak dětem pomoci lépe pochopit a vyjádřit své pocity, a jak správně reagovat v náročných situacích. Setkání je určeno pro rodiče, kteří chtějí podpořit emoční vývoj svých dětí.

4. JAK PŘEKONÁVAT PŘEKÁŽKY: UČÍME DĚTI ZVLÁDAT NEÚSPĚCHY

  1. 11. 2024 dopoledne a 21. 11. 2024 odpoledne

V dnešním světě je důležité, aby děti uměly překonávat překážky a braly je jako příležitost ke zlepšení. Společně probereme, jak u dětí posilovat odolnost a podporovat jejich odhodlání pokračovat i při neúspěchu.

5. ZDRAVÉ SEBEVĚDOMÍ U DĚTÍ: JAK JE PODPOŘIT A ROZVÍJET

11. 2024 dopoledne a 5. 12. 2024 odpoledne

Sebevědomí je základem šťastného a úspěšného života. Na tomto setkání se zaměříme na to, jak u dětí rozvíjet zdravé sebevědomí, jak je motivovat a podpořit v uvědomění si vlastních schopností i hranic.

6. KONFLIKTY A JAK JE ZVLÁDNOUT: SPORY V RODINĚ

  1. 12. 2024 dopoledne a 19. 12. 2024 odpoledne

Jak vypadá správná omluva? Jak vyřešit spor bez ztráty respektu a s klidem? Na tomto setkání se naučíte, jak efektivně komunikovat své potřeby, zvládat napjaté situace a jak z konfliktů vytvořit příležitosti pro růst a posílení rodinných vztahů.

PŘIHLÁŠKA